Бахаи религијата е млада, но веќе етаблирана светска религија, која се појавила во средината на 19-от век. Заедницата се проширила доста брзо, по Христијанството таа е на второ место по глобална географска проширеност. Бахаи заедницата претставува одраз на човековата различност. Во 2004 година, таа се состои од околу седум милиони верници во целиот свет, кои живејат во повеќе од 100.000 места и припаѓаат на повеќе од 2100 различни етнички групи.

Druckversion Druckversion | Sitemap
© bahai.mk